Dlaczego jesteśmy lepsi niż chipsy ziemniaczane?
Produkt pełnoziarnisty jest zarówno niskokaloryczny, jak i wysoce odżywczy. Kluczowa różnica polega na procesie produkcji – prażeniu surowej naturalnej bazy, a nie smażeniu, dzięki czemu oszczędza się na jednym procesie przemysłowym, czyli mniej tłuszczu i kCal.
Zamiast smażenia w oleju, my rozszerzamy (prażymy) naturalnymi siłami – wodą i wysoką temperaturą, a dodatkowo w naturalny sposób, wydobywamy ich intensywny smak, nie czyniąc go tłustym.
Kolejną główną różnicą jest użycie brązowego ryżu, który posiada niski 3 „indeks glikemiczny”, a jako jeden z produktów spożywczych o najniższym indeksie GI jest dobry dla osób z problemami z ciśnieniem krwi. Brązowy ryż to wszechstronny węglowodan, który można jeść o każdej porze dnia, nawet późnym popołudniem, gdy metabolizm jest wolniejszy.