Batony sezamowe stanowią cenne źródło białka i błonnika. Ziarno sezamowe to prawdziwa dawka zdrowia zawierająca białko pochodzenia roślinnego i aminokwasy. Batony Jannis są bez glutenu, bez laktozy i bez konserwantów. To zdecydowanie odpowiednia przekąska dla wegetarian ( nie są wegańskie) o niskiej zawartości soli.
Batony orzechowe to doskonałe źródło białka. Nie zawierają glutenu, laktozy i konserwantów. Są odpowiednie nie tylko dla wegetarian ale i dla wegan. Zawarte w nich orzechy są źródłem magnezu, wapnia, witamin z grupy B i antyoksydantów. To nie tylko smaczna przekąska ale także dawka zdrowej energii.
Batony nugatowe powstają na bazie orzechów i suszonych owoców. Niektóre zawierają dodatkowo produkty z kategorii superfoods. Dzięki aksamitnej konsystencji rozpływają się w ustach pozostawiając na dłużej wspaniały smak orzechów i owoców. Ważne wartości odżywcze pochodzą głównie z migdałów i orzechów a cenne antyoksydanty, błonnik i wapno zawarte są w suszonych owocach.
Mając ponad pół wieku dynamicznej obecności na rynku, firma Jannis jest liderem wśród greckich tradycyjnych firm cukierniczych. Batony Jannis przygotowane tylko z naturalnych składników to doskonała przekąska, która może być oferowana zarówno przez niewielkie sklepy detaliczne jak i supermarkety, mini markety, delikatesy, kioski, hotele, kawiarnie, automaty czy na dworcach, lotniskach lub w szkolnych sklepikach.