Menu

Produkty sypkie

Nasi producenci:

Atco

Divella

Włoskie mąki:

Jednym z ważnych elementów diety śródziemnomorskiej i kuchni włoskiej są makarony(włoska pasta), pizza, foccacia, gnocchi i wiele innych produktów wytwarzanych na bazie mąki pszennej. Do produkcji makaronów stosowana jest mąka z pszenicy durum, dzięki czemu włoskie makarony są zawsze „al dente” niezależnie od tego czy użyto jajek do ich wyprodukowania. Natomiast do prawdziwej włoskiej pizzy używamy mąki TYP 00.

Cukier trzcinowy:

  • Najlepszej jakości cukier trzcinowy wytwarzany jest na Mauritiusie, maleńkiej wyspie na Oceanie Indyjskim. To stąd niemiecka firma August Topfer & Co od 80 lat importuje surowy cukier trzcinowy. Następnie w nowoczesnych zakładach w Hamburgu cukier ten poddawany jest wszelkim niezbędnym zabiegom technologicznym i laboratoryjnym, aby ostatecznie mógł zostać estetycznie zapakowany i trafić do klienta.