Grissitalia

Grissitalia - Poznaj markę

Paluszki grissini to typowo włoska przekąska. Zaczęto je wypiekać w XVII wielku dla turyńskiej arystokracji.

Obecnie serwowane są we wszystkich włoskich pizzeriach i trattoriach. Grissini marki Grissitalia wypiekane są w Piemoncie, czyli w regionie, gdzie narodziła się tradycja spożywania tych pieczonych paluszków. Grissini stanowią doskonałe uzupełnienie wielu diet, ponieważ są lekkostrawne i niskokaloryczne. Klasyczne grissini produkowane są jedynie z mąki i oliwy. Z biegiem lat włoscy piekarze zaczęli dodawać do tradycyjnego przepisu różne zioła, cebulę czy czosnek. I tak powstały paluszki o wspaniałych, śródziemnomorskich smakach.

 

Włosi chrupią te chlebowe długie paluszki w oczekiwaniu na główny posiłek lub jako oddzielną przekąskę (często z dodatkiem szynki parmeńskiej) do wyśmienitych win. Smakują też wspaniale moczone w oliwie i occie balsamicznym. Grissini z różnymi sosami, serami czy szynką to także łatwy, a zarazem atrakcyjny sposób przyjmowania gości.

Paluszki Grissini Klasyczne
z oliwą z oliwek 120g

Paluszki Grissini Sezam
i oliwa z oliwek 120g

Paluszki Grissini Pizza
i oliwa z oliwek 120g

Paluszki Grissini Czosnek, zioła
i oliwa z oliwek 120g

Nasze marki

Partnerzy Italmex to liderzy w swoich branżach, którzy dzielą naszą pasję do promowania zdrowej diety i stylu życia. Dzięki współpracy z renomowanymi producentami z Włoch, Hiszpanii, Gracji, Tajlandii czy Indii, Italmex gwarantuje wyjątkową jakość i autentyczność oferowanych produktów.

Współpraca z Italmex

Nasze produkty Cię zainteresowały? Masz pytania lub potrzebujesz porady, co wybrać? 

Skontaktuj się z nami, a z przyjemnością doradzimy i przedstawimy nasze bestsellery!