Menu

Sam Mills

nasze marki

Makarony SamMills są to najwyższej jakości makarony wyprodukowane w 100% z kukurydzy. Zawierają certyfikat bezglutenowy, czyli znak przekreślonego kłosa. Znak ten gwarantuje pewność, wiarygodność oraz bezpieczeństwo produktu. Posiada także znak koszerności, czyli produktu zgodnego z przepisami żydowskimi.

Polecamy ten makaron nie tylko tym, którzy zmuszeni są stosować dietę bezglutenową, ale także osobom pragnącym w szczególny sposób zadbać o swoją kondycję psycho – fizyczną na codzień. W tym sportowcom i wszystkim prowadzącym aktywny tryb życia. 

Makarony kukurydziane różne rodzaje

Makarony z zielonego groszku

Makarony kukurydziane Organic

Makarony kukurydziane z Quinoa

Makarony z czarnej fasoli

Makarony z ciecierzycy

Makarony z zielonego groszku

Makarony z soczewicy

Spaghetti różne rodzaje

Tortilla Chips z solą

Makarony: kaczuszki | alfabet | kwadraciki | muszelki

U osób z nietolerancją glutenu spożywanie tego składnika pokarmowego powoduje uszkodzenie błony śluzowej jelita cienkiego, a w konsekwencji zmniejszone wchłanianie substancji odżywczych. Badania naukowe wykazują, że wiele osób nie jest świadomych, że u podłoża ich dolegliwości może leżeć brak tolerancji glutenu (szczególnie w przypadkach bez objawów klinicznych).

Ponieważ podczas stosowania diety bezglutenowej następuje większe wchłanianie przez jelita substancji odżywczych, dlatego lekarze zalecają często tę dietę w walce z grzybicą, przy alergiach czy w trakcie radioterapii.

Makaron marki SamMills dostępny jest w 7 typowych kształtach: spaghetti, świderki, rurka skośna, łazanka karbowana, kolanko i kwadraciki (op.500g). Z myślą o dzieciach producent proponuje serię makaronu bezglutenowego w kształcie alfabetu i kaczuszek (op.300g).

W 2015 roku producent rozszerzył swoją ofertę o serię makaronów z mąki kukurydzianej i komosy ryżowej – popularnej też pod nazwą Quinoa. Te makarony są dostępne w opakowaniach 250g, w trzech podstawowych kształtach: świder, spaghetti i rurka.

Komosa ryżowa (quinoa) wykazuje wyjątkowe właściwości zdrowotne i odżywcze. Jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych. Ma także właściwości antyoksydacyjne oraz potencjalne działanie antynowotworowe.

Chrupiące Nachos z mąki kukurydzianej dostępne są w trzech smakach: z serem, z chili i z solą. Zawierają tylko 14% tłuszczu i są pieczone a nie smażone. Doskonale smakują z dodatkiem każdej salsy.