Home Aktualności Bez kategorii Makaron Lumaconi Delverde z wyróżnieniem!

Makaron Lumaconi Delverde z wyróżnieniem!

Makaron Lumaconi Delverde otrzymał wyróżnienie podczas XIII edycji konkursu „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich”.

Organizatorem konkursu jest miesięcznik Hurt & Detal – jedno z najbardziej znaczących na rynku prasy branżowej, ogólnopolskie pismo FMCG.

„Złoty Paragon” – to wyróżnienie przyznawane przez właścicieli i kierowników sklepów spożywczo-przemysłowych z całej Polski, a jednocześnie czytelników miesięcznika Hurt & Detal.

Konkurs wyłania te produkty i usługi, które w sposób szczególny wpływają na rozwój handlu detalicznego Polsce i przynoszą Kupcom największe dochody.

Delverde to marka o ponad 50-letniej tradycji, która produkcję swoich makaronów opiera na tradycyjnych recepturach z rejonu Abruzzo w środkowych Włoszech.

Do produkcji makaronów Delverde używa się wysokiej jakości semoliny o dużej zawartości białka, która pozwala aby pasta Delverde była zawsze „al dente” tak bardzo jak to tylko możliwe.

Ziarna pszenicy (100% durum) nie są modyfikowane genetycznie, a wyprodukowany makaron ma certyfikat koszerności i potwierdzenie, że nie zawiera składników zwierzęcych, czyli jest przyjazny dla vegan.

W produkcji makaronów Delverde ważną rolę odgrywa woda, która pochodzi z samego serca pobliskiej góry, z głębokości 90 metrów i jest przenoszona w naturalnej temperaturze 8°C bezpośrednio do fabryki

Ta przefiltrowana przez skały woda ma niską zawartość sodu i innych minerałów, co czyni ją idealną do produkcji wysokiej jakości pasty. Dodatkowo taka zimna, źródlana woda stwarza idealne warunki do produkowania makaronu o wysokiej konsystencji i odporności na zmianę kształtu podczas gotowania. Jednocześnie makaron zachowuje wszystkie wartości odżywcze semoliny i ma doskonały, jakby lekko słodki smak.

Makarony Delverde są wytłaczane na specjalnych matrycach z otworami (trafilia bronzo) i przy zastosowaniu bardzo dużego nacisku. Dzięki takiej metodzie produkcji powierzchnia makaronów jest delikatnie porysowana i szorstka. To powoduje, że wszelkie przyprawy i sosy doskonale przylegają do makaronu.

Zgodnie z tradycyjnym przepisem makaron Delverde jest zawsze długo suszony w niskich temperaturach. Taki proces pozwala nam poczuć cały naturalny aromat i smak pszenicznego ziarna oraz zachować cenne właściwości organoleptyczne surowca (w tym ilość i jakość białek i aminokwasów).

Do kupienia online na: www.idelikatesy24.pl