Nowość! Greckie miody naturalne Nefeli!

Nowość! Greckie miody naturalne Nefeli!

Nowość! Greckie miody naturalne Nefeli!

NEFELI to także marka znanej greckiej oliwy extra virgin tłoczonej w 100% ze słynnych oliwek odmiany „koroneiki” z regionu Kalamata na Peloponezie, którą od dwóch lat mamy w swojej ofercie.

Obecnie do linii oliw i oliwek Nefeli dołączyły dwa, typowo greckie miody:

Nefeli miód tymiankowy

Nefeli miód kasztanowy

Miód tymiankowy to najpopularniejszy miód grecki. Zbierany jest przez pszczoły z kwiatów ziela tymianku, które obficie występuje w klimacie śródziemnomorskim. Miód ten ma dość intensywny, ziołowy posmak i aromat (głównie tymiankowy). Z uwagi na dużą zawartość fruktozy krystalizuje się wolno i przez wiele miesięcy pozostaje płynny.

Miód kasztanowy pochodzi z nektaru i spadzi kasztanowca jadalnego, drzewa które rośnie na dużych wysokościach, w górskich lasach Peloponezu. Ten miód charakteryzuje się lekko pikantnym, gorzkawym (bitter) i ziołowym smakiem. Podobnie jak miód tymiankowy krystalizuje się dość wolno i około roku utrzymuje płynną konsystencję.

Producentem tych greckich miodów jest wspomniana firma MEDBEST S.A. To wiodący producent i eksporter tradycyjnych, wysokiej klasy greckich produktów spożywczych. Te greckie specjały klasy PREMIUM trafiają na półki sklepowe do ponad 30 krajów Świata. Zdobyły sobie uznanie klientów w takich krajach jak USA, Kanada, Wielka Brytania, Francja czy Japonia.

Wysoką jakość produkowanych przez MEDBEST produktów poświadczają liczne certyfikaty a wśród nich: BRC, IFS, ISO 22000, FSMA. Warto też podkreślić, że cały proces produkcyjny ( od surowca do produktu finalnego) jest monitorowany pod kątem zawartości pestycydów. A to dodatkowo wyróżnia produkty tej firmy na tle konkurencji.

Zobacz inne aktualności

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski olej z pistacji marki Basso!

Olej z pistacji w ponad połowie składa się z jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jego skład chemiczny i wysoki punkt dymienia (205°C) czynią go dobrym wyborem do smażenia i pieczenia. Wytłaczany z kalifornijskich pistacji,...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski krem z octu balsamicznego z Modeny BIO marki Monari Federzoni!

Krem z octu balsamicznego BIO z Modeny polecany jest w szczególności do potraw mięsnych, w tym także pieczonych na ruszcie. Można bardzo ciekawie i elegancko ozdobić talerz i potrawę. Monari Federzoni to uznany...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoska czarna fasola marki Metelliana!

Fasola czarna Metelliana to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika – tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację...

Czytaj więcej >