Nowość! Tradycyjne włoskie paluszki Grissini marki Grissitalia – nowa, lepsza receptura!

Nowość! Tradycyjne włoskie paluszki Grissini marki Grissitalia – nowa, lepsza receptura!

Nowość! Tradycyjne włoskie paluszki Grissini marki Grissitalia – nowa, lepsza receptura!

Obecnie serwowane są we wszystkich włoskich pizzeriach i trattoriach. Grissini marki „Grissitalia” wypiekane są w Piemoncie, czyli w regionie, gdzie narodziła się tradycja spożywania tych pieczonych paluszków. Grissini stanowią doskonałe uzupełnienie wielu diet, ponieważ są lekkostrawne i niskokaloryczne. Klasyczne grissini produkowane są jedynie z mąki i oliwy z oliwek. 

Włosi chrupią te chlebowe długie paluszki w oczekiwaniu na główny posiłek lub jako codzienną przekąskę (często z dodatkiem szynki parmeńskiej) do wyśmienitych win. Smakują też wspaniale moczone w oliwie i occie balsamicznym. To doskonały zamiennik chipsów.

Do wyboru 4 smaki:

  1. Klasyczny z oliwą z oliwek extra vergine
  2. Czosnek i zioła z oliwą z oliwek extra vergine
  3. Pizza z oliwą z oliwek extra vergine
  4. Sezam z oliwą z oliwek extra vergine

Zobacz inne aktualności

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski olej z pistacji marki Basso!

Olej z pistacji w ponad połowie składa się z jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jego skład chemiczny i wysoki punkt dymienia (205°C) czynią go dobrym wyborem do smażenia i pieczenia. Wytłaczany z kalifornijskich pistacji,...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski krem z octu balsamicznego z Modeny BIO marki Monari Federzoni!

Krem z octu balsamicznego BIO z Modeny polecany jest w szczególności do potraw mięsnych, w tym także pieczonych na ruszcie. Można bardzo ciekawie i elegancko ozdobić talerz i potrawę. Monari Federzoni to uznany...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoska czarna fasola marki Metelliana!

Fasola czarna Metelliana to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika – tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację...

Czytaj więcej >