Home Aktualności Bez kategorii NOWOŚĆ w ofercie – wielkie formy włoskich makaronów marki Delverde!

NOWOŚĆ w ofercie – wielkie formy włoskich makaronów marki Delverde!

Delverde to marka o ponad 50-letniej tradycji, która produkcję swoich makaronów opiera na tradycyjnych recepturach z rejonu Abruzzo w środkowych Włoszech.

W ofercie:

DELVERDE makaron włoski Lumaconi Giganti No. 238 – Ślimak wielki

DELVERDE makaron włoski Conchilioni Giganti No. 240 – Muszla wielka

DELVERDE makaron włoski Calamari Giganti No. 195 – Pierścień wielki

Do produkcji makaronów Delverde używa się wysokiej jakości semoliny o dużej zawartości białka, która pozwala aby pasta Delverde była zawsze „al dente” tak bardzo jak to tylko możliwe.

Ziarna pszenicy (100% durum) nie są modyfikowane genetycznie, a wyprodukowany makaron ma certyfikat koszerności i potwierdzenie, że nie zawiera składników zwierzęcych, czyli jest przyjazny dla vegan.

W produkcji makaronów Delverde ważną rolę odgrywa woda, która pochodzi z samego serca pobliskiej góry, z głębokości 90 metrów i jest przenoszona w naturalnej temperaturze 8°C bezpośrednio do fabryki

Ta przefiltrowana przez skały woda ma niską zawartość sodu i innych minerałów, co czyni ją idealną do produkcji wysokiej jakości pasty. Dodatkowo taka zimna, źródlana woda stwarza idealne warunki do produkowania makaronu o wysokiej konsystencji i odporności na zmianę kształtu podczas gotowania. Jednocześnie makaron zachowuje wszystkie wartości odżywcze semoliny i ma doskonały, jakby lekko słodki smak.

Makarony Delverde są wytłaczane na specjalnych matrycach z otworami (trafilia bronzo) i przy zastosowaniu bardzo dużego nacisku. Dzięki takiej metodzie produkcji powierzchnia makaronów jest delikatnie porysowana i szorstka. To powoduje, że wszelkie przyprawy i sosy doskonale przylegają do makaronu.

Zgodnie z tradycyjnym przepisem makaron Delverde jest zawsze długo suszony w niskich temperaturach. Taki proces pozwala nam poczuć cały naturalny aromat i smak pszenicznego ziarna oraz zachować cenne właściwości organoleptyczne surowca (w tym ilość i jakość białek i aminokwasów).