Home Aktualności Bez kategorii NOWOŚĆ! Włoskie oleje roślinne Basso!

NOWOŚĆ! Włoskie oleje roślinne Basso!

BASSO to doceniany przez konsumentów na całym świecie producent wysokiej jakości włoskich oliw i olejów. Historia marki trwa nieprzerwanie od 1904 roku. Obecni właściciele będący potomkami założyciela marki łącząc tradycję i innowacyjność dokładają wszelkich starań, aby produkty marki BASSO zawsze smakowały tak samo doskonale.

Nowość w ofercie marki BASSO – Olej kukurydziany 1L!

Nowość w ofercie marki BASSO – Olej z orzeszków arachidowych 1L!

Nowość w ofercie marki BASSO – Olej Frittò do smażenia 1L!

Basso Frittò, Basso Olej z orzeszków ziemnych, Basso Olej kukurydziany są całkowicie wegańskie! Zarówno w procesie produkcji jak i pakowania nie zostały użyte żadne surowce, półprodukty, środki ochrony roślin, ani substancje pomocnicze pochodzenia zwierzęcego.

Bogata w witaminy i tłuszcze Omega 3 linia olejów z nasion marki Basso, idealna do zdrowego i lekkiego gotowania. W linii olejów z nasion Basso oferuje olej z orzeszków ziemnych i kukurydziany. Oleje z nasion posiadają specyficzne właściwości. Doskonale nadają się do smażenia, ale mogą być również używane na zimno. Świetnie sprawdzą się też w słodkich przepisach jako zastępstwo masła.

Olej z orzeszków ziemnych jest najbardziej zbliżony składem chemicznym do oliwy z oliwek extra virgin. Jest bardzo odporny na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu idealnie nadaje się do smażenia, szczególnie do przygotowywania przetworów warzywnych, ale także do produkcji domowego majonezu oraz deserów jako zastępstwo masła.

Olej kukurydziany bogaty w kwasy tłuszczowe omega-6 i witaminę E, neutralny w smaku nadaje się do przyprawiania potraw surowych lub gotowanych, których smaki i aromaty mają pozostać niezmienione. Ze względu na swój skład chemiczny jest najmniej odpowiedni ze wszystkich olejów z nasion do smażenia w wysokich temperaturach.

Olej Frittò to mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego i rafinowanego oleju sojowego, stworzona z myślą o tych, którzy lubią smażyć, nie tracąc przy tym na jakości potraw i dobrym samopoczuciu.

Basso Frittò to innowacyjna mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego (85%) i oleju sojowego (15%) stworzona z myślą o bezpiecznym smażeniu i gotowaniu w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na oleju Frittò zawsze będą idealnie chrupiące i suche (nie będą nieprzyjemnie ociekać tłuszczem). Wysokooleinowy olej słonecznikowy zawiera duże ilości kwasu oleinowego (Omega 9, który sprzyja produkcji dobrego cholesterolu – HDL) i witaminy E, pierwiastków, które sprawiają, że Frittò jest stabilny w wysokich temperaturach i bardziej odporny na degradację podczas gotowania, co przekłada się na mniejszą produkcję substancji toksycznych. Z kolei olej sojowy stanowi cenne źródło kwasów Omega 3. Olej Frittò świetnie sprawdzi się również w daniach surowych. Idealnie nadaje się do sosów sałatek lub dań na zimno, do przygotowywania warzyw lub jako baza do sosów.

Dostępne online na www.idelikatesy24.pl.