Nowość! Włoskie przetwory warzywne i rybne od D’Amico
Firma D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D’Amico.
Obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkcji żywności konserwowanej.
Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego”, ale od początku lat 70-tych marka była również obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem szeroki asortyment.
Obecnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, dostępnych w liniach konwencjonalnych i organicznych.
D’Amico wyróżnia się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w nowoczesnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, starannej selekcji surowców, nieustannym poszukiwaniom nowych produktów i innowacyjnym metodom przetwarzania oraz zaawansowanym technologicznie systemom produkcyjnym.
Produkty D’Amico eksportowane są do Europy, Kanady, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Meksyku, Australii i Chin.
D’Amico to synonim włoskiej gwarancji, na całym świecie.
W ofercie dostępne:
1. Cebulki Borettane w occie balsamicznym
2. Kapary w occie winnym
3. Kapary w soli
4. Karczochy alla Rustica w oleju słonecznikowym
5. Pomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym
6. Papryczki chili nadziewane tuńczykiem
7. Filety z anchois w oleju słonecznikowym
8. Sos truflowy
9. Sos z grillowanej papryki
Wszystkie produkty dostępne online na www.idelikatesy24.pl