Nowość! Włoskie przetwory warzywne i rybne od D’Amico

Nowość! Włoskie przetwory warzywne i rybne od D’Amico

Nowość! Włoskie przetwory warzywne i rybne od D’Amico

Firma D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D’Amico.

Obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkcji żywności konserwowanej.

Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego”, ale od początku lat 70-tych marka była również obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem szeroki asortyment.

Obecnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, dostępnych w liniach konwencjonalnych i organicznych.

D’Amico wyróżnia się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w nowoczesnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, starannej selekcji surowców, nieustannym poszukiwaniom nowych produktów i innowacyjnym metodom przetwarzania oraz zaawansowanym technologicznie systemom produkcyjnym.

Produkty D’Amico eksportowane są do Europy, Kanady, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Meksyku, Australii i Chin.

D’Amico to synonim włoskiej gwarancji, na całym świecie.

W ofercie dostępne:

1. Cebulki Borettane w occie balsamicznym

2. Kapary w occie winnym

3. Kapary w soli

4. Karczochy alla Rustica w oleju słonecznikowym

5. Pomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym

6. Papryczki chili nadziewane tuńczykiem

7. Filety z anchois w oleju słonecznikowym

8. Sos truflowy

9. Sos z grillowanej papryki

Wszystkie produkty dostępne online na www.idelikatesy24.pl

Zobacz inne aktualności

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski olej z pistacji marki Basso!

Olej z pistacji w ponad połowie składa się z jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jego skład chemiczny i wysoki punkt dymienia (205°C) czynią go dobrym wyborem do smażenia i pieczenia. Wytłaczany z kalifornijskich pistacji,...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski krem z octu balsamicznego z Modeny BIO marki Monari Federzoni!

Krem z octu balsamicznego BIO z Modeny polecany jest w szczególności do potraw mięsnych, w tym także pieczonych na ruszcie. Można bardzo ciekawie i elegancko ozdobić talerz i potrawę. Monari Federzoni to uznany...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoska czarna fasola marki Metelliana!

Fasola czarna Metelliana to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika – tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację...

Czytaj więcej >