Menu

Ocet jabłkowy niefiltrowany Bio – nową propozycją od Monari Federzoni!

Jest nowy! Jest zdrowy! Jest Bio! Jest niefiltrowany! Nowy produkt włoskiego producenta Monari Federzoni poszerza naszą ofertę octów.

Klika faktów o occie z jabłek:
👉W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji minerałów i mikroelementów. To bogate źródło potasu, wapnia, fosforu i sodu oraz kwasu mlekowego i cytrynowego!
👉Zawarta w occie jabłkowym pektyna poprawia procesy trawienia, obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu!
👉Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E, która neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników – częstą przyczynę przedwczesnego starzenia się organizmu!
👉Dodawanie do sałatek, dań mięsnych i innych potraw octu jabłkowego przyspiesza trawienie, usuwa złogi w układzie pokarmowym i pomaga rozszczepiać tłuszcze. W rezultacie przyczynia się do utraty nadwagi!
👉Warto również pamiętać, że zawarte w occie z jabłek witaminy (również C) oraz kwas octowy są wrogiem bakterii i drobnoustrojów!
👉Ocet z jabłek jest doceniany przez dermatologów jako środek przeciwalergiczny, oraz leczący dolegliwości skórne!
👉Polecają go również onkolodzy i neurolodzy!
Zapraszamy do zakupów!

Share: