Oliwa Basso niefiltrowana
Le Pepe
Previous Post
Z uwagi na stale rosnące zainteresowanie klientów oliwą Basso, Italmex wspólnie z włoskim producentem postanowili rozszerzyć ofertę o oliwę Basso extra vergine niefiltrowaną w butelce o pojemności 500 ml. Przezroczysta butelka pozwala konsumentowi dostrzec jej lekko mętną konsystencję, co jest zjawiskiem charakterystycznym dla oliw niefiltrowanych.
Oliwa niefiltrowana Basso to nowa, lepsza jakość w segmencie oliw extra vergine.
Brak filtracji powoduje, że oliwa taka zawiera więcej antyoksydantów, w tym witaminy E.
Jej aksamitnie gęsta konsystencja, mocno owocowy smak i wyrazisty aromat sprawiają, że jest doskonała do przygotowywania wszelkich dressingów oraz jako dodatek do świeżych warzyw, bruschetty, pizzy, makaronów, zup, warzyw z grilla i mięsa.
Jest szczególnie polecana do spożycia na surowo.