Menu

Zdrowie na talerzu! Nowość od Basso – olej z awokado!

Olej  z avocado marki BASSO

Z meksykańskich owoców avocado został wytłoczony i rafinowany w Hiszpanii doskonały olej, który  został zabutelkowany we Włoszech w firmie Basso. Olej z avocado marki Basso o pojemności 250ml jest też obecnie dostępny w Polsce.

Najlepiej spożywać go na surowo jako składnik dressingów i dodatek do różnych sałatek, makaronu czy ryżu.

Ma wysoką temperaturę dymienia, co oznacza, że można go używać do gotowania, pieczenia i smażenia.

Jest raczej neutralny w  smaku, co sprawia, że przygotowywane potrawy nie zmieniają swojego naturalnego smaku. Jest także doskonały do marynowania mięs i warzyw.

Olej z awokado zawiera dużą ilość kwasów jednonienasyconych oraz antyoksydantów, w tym witaminę E i luteiny niezbędnej w utrzymaniu dobrej kondycji oczu.

Share: