Zdrowie na talerzu! Nowość od Basso – olej z awokado!

Zdrowie na talerzu! Nowość od Basso – olej z awokado!

Zdrowie na talerzu! Nowość od Basso – olej z awokado!

Olej  z avocado marki BASSO

Z meksykańskich owoców avocado został wytłoczony i rafinowany w Hiszpanii doskonały olej, który  został zabutelkowany we Włoszech w firmie Basso. Olej z avocado marki Basso o pojemności 250ml jest też obecnie dostępny w Polsce.

Najlepiej spożywać go na surowo jako składnik dressingów i dodatek do różnych sałatek, makaronu czy ryżu.

Ma wysoką temperaturę dymienia, co oznacza, że można go używać do gotowania, pieczenia i smażenia.

Jest raczej neutralny w  smaku, co sprawia, że przygotowywane potrawy nie zmieniają swojego naturalnego smaku. Jest także doskonały do marynowania mięs i warzyw.

Olej z awokado zawiera dużą ilość kwasów jednonienasyconych oraz antyoksydantów, w tym witaminę E i luteiny niezbędnej w utrzymaniu dobrej kondycji oczu.

Zobacz inne aktualności

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski olej z pistacji marki Basso!

Olej z pistacji w ponad połowie składa się z jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jego skład chemiczny i wysoki punkt dymienia (205°C) czynią go dobrym wyborem do smażenia i pieczenia. Wytłaczany z kalifornijskich pistacji,...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoski krem z octu balsamicznego z Modeny BIO marki Monari Federzoni!

Krem z octu balsamicznego BIO z Modeny polecany jest w szczególności do potraw mięsnych, w tym także pieczonych na ruszcie. Można bardzo ciekawie i elegancko ozdobić talerz i potrawę. Monari Federzoni to uznany...

Czytaj więcej >

NOWOŚĆ w ofercie! Włoska czarna fasola marki Metelliana!

Fasola czarna Metelliana to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika – tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację...

Czytaj więcej >