Farma Gandolfo Filippone położona jest na wysokości tysiąca metrów nad poziomem morza, w czystym środowisku Madonie Park, w sercu Sycylii. Wysokogórski klimat, czystość powietrza, gleby i wody czynią ten obszar idealnym miejscem do uprawy sycylijskich ziół i przypraw najwyższej jakości, takich jak oregano i koper włoski. Przekazywana z ojca na syna pasja do rolnictwa rodziny Filippone pozwoliła na stworzenie innowacyjnej firmy, która odkrywa na nowo najbardziej charakterystyczne dla śródziemnomorskiego klimatu aromatyczne rośliny, takie jak wawrzyn, szałwia, rozmaryn, tymianek, koper włoski, lawenda, z origanum vulgare w centrum produkcji.
Ta ostatnia wciąż rośnie dziko na terytorium Madonie, zamykając w swoim absolutnie wyjątkowym aromacie esencję autentycznej Sycylii. Autentyczna jak farma Gandolfo Filippone, która każdego dnia dba o zachowywanie przyjaznych dla środowiska metod uprawy pozostając tym samym wierną korzeniom prawdziwej, wiejskiej tradycji.
Właśnie z tego powodu produkty firmy Gandolfo Filippone posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego, Global GAP i GRASP oraz są chronione marką «panierenatura» Madonie Park.