Syrop klonowy SoWell BIO to nie tylko smaczny dodatek do wielu dań ale także źródło składników odżywczych takich jak mangan, cynk, magnez, potas czy witaminy z grupy B (szczególnie pożądane przez wegetarian) oraz przeciwutleniaczy i związków fenolowych. Z uwagi na zawartość powyższych składników syrop klonowy wykazuje właściwości prozdrowotne i jest polecany przy wielu dolegliwościach.
Wartość kaloryczna syropu klonowego ( 270 kcal/100g) jest zdecydowanie niższa od kaloryczności cukru (prawie 400 kcal/100g). A zatem to doskonały zamiennik cukru.
Syrop klonowy butelkowany jest w temperaturze 82°C, dzięki czemu nie wymaga stosowania konserwantów.
Syrop klonowy SoWell BIO jest syropem o barwie bursztynowej, który nie jest karmelizowany. Dzięki temu nie posiada posmaku przypalonego cukru i zachowuje swój wyjątkowy, bogaty, naturalny smak!